04 maart 2020

Groot onderhoud Schagerweg (N248) - Gemeente Hollands Kroon

Groot onderhoud Schagerweg (N248) - Gemeente Hollands Kroon

Groot onderhoud Schagerweg (N248) - gemeente Hollands Kroon

De Schagerweg (N248) tussen Wieringerwerf en Middenmeer is toe aan groot onderhoud. WaakSaam werkt in april 2020 in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de weg. Onder ander wordt de deklaag (bovenste laag van het asfalt) vervangen. 

Afsluiting Schagerweg (N248)

In verband met de werkzaamheden wordt de Schagerweg (N248) tussen Wieringerwerf en Middenmeer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van dinsdag 14 april 07.00 uur tot vrijdag 24 april 17.00 uur. Indien de weersomstanden ongunstig zijn, dan zijn we genoodzaakt ook in het weekend te werken.

Omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer

De Schagerweg (N248) wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen Wieringerwerf (kruising Schelpenhorst - hmp 22.17) en Middenmeer (rotonde Zuiderzeeweg - hmp 18.80). 
Doorgaand autoverkeer, ook het openbaar vervoer volgt tijdens de werkzaamheden een omleidingsroute via de Zuiderzeeweg en de Westerterpweg (N240). Klik hier voor de omleidingsroute. De extra reistijd via deze omleidingsroute is circa drie minuten. 

De wegen die aansluiten op de werkzaamheden (Industrieweg, Praamweg en Dolfijnweg) zijn tijdelijk alleen bereikbaar via de Zuiderzeeweg. De rotondes ter hoogte van Zuidrak en de Zuiderzeeweg blijven open voor al het verkeer.

Bestemmingsverkeer

Aanwonenden ontvangen van WaakSaam een ontheffing zodat zij tijdens de werkzaamheden hun woning kunnen bereiken. 
De bedrijven aan de Schelphorst blijven te allen tijde bereikbaar omdat de toegangsweg naar de Schelphorst open blijft.

(Brom-) fietsers

(Brom)fietsers kunnen de gebruikelijke route over het fietspad volgen. 

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze werkzaamheden, stuur dan een e-mail naar het Servicepunt van de provincie Noord-Holland: servicepunt@noord-holland.nl of bel 0800 0200 600 (gratis).