06 mei 2021

Onderhouds- werkzaamheden Sint Maartensvlotbrug - Gemeente Schagen

Onderhouds- werkzaamheden Sint Maartensvlotbrug - Gemeente Schagen

Onderhoudswerkzaamheden Sint Maartensvlotbrug

WaakSaam start op dinsdag 25 mei met onderhoudswerkzaamheden aan de Sint Maartensvlotbrug. Diverse stalen onderdelen van de brug worden geschilderd en we voeren mechanisch- en elektrisch onderhoud uit zodat de brug goed blijft functioneren. In november van vorig jaar heeft WaakSaam ook onderhoud uitgevoerd aan de vlotbrug. Schilderwerk kon bij de winterse temperaturen niet gedaan worden, vandaar dat we in mei weer aan het werk gaan.

Planning

Start werkzaamheden: dinsdag 25 mei 07.00 uur
Gereed:  dinsdag 8 juni 20.00 uur
Onze werktijden zijn maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot circa 19.00 uur. 

Bereikbaarheid

Vanwege de werkzaamheden is de route via de Sint Maartensvlotbrug afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug. Klik hier voor de omleidingsroute. (Brom-)fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een veerpontje.

Veerpont voor (brom-)fietsers en voetgangers

Het veerpontje voor (brom-)fietsers en voetgangers vaart tijdens de werkzaamheden vanaf de noodsteigers. De vaartijden zijn:

•    maandag tot en met vrijdag van 6.00 uur tot 21.00 uur
•    zaterdag van 6.30 uur tot 22.30 uur
•    zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur

WaakSaam hanteert de coronamaatregelen van het RIVM. We verzoeken een ieder om  bij de Sint Maartensvlotbrug en de tijdelijke veerpont de coronamaatregelen op te volgen en op de veerpont een mondkapje te dragen.

Hinder voor scheepvaart

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd tijdens de werkzaamheden.  Voor de scheepvaart geldt maximaal 30 minuten oponthoud tijdens de demontage en montage van de pontons op 25 en 26 mei en 1 tot en met 8 juni.

Den Burg